12 september 2011

Een nieuw subsidiebeleid; wie krijgt er nog subsidie?

Het nieuwe subsidiebeleid van Gemert-Bakel is op dit moment één van de meest actuele onderwerpen voor verenigingen en andere vrijwilligersorganisaties in onze gemeente. Tijdens de begrotingsbehandeling vorig jaar werd door de coalitiepartijen een voorstel aangenomen om € 350.000 op subsidies voor deze organisaties te bezuinigen (op het totaalbudget van € 750.000). Als CDA-fractie hebben wij daar meteen stelling tegen genomen. Helaas met als enig resultaat dat er nog naar alternatieven zou worden gekeken. 

Tijdens afgelopen zomervakantie zijn de verenigingen door het college uitgenodigd om mee te komen praten over de bezuinigingsvoorstellen. Dit heeft als uitkomst dat bijvoorbeeld de dorpsraden en de gemeenschapshuizen niet gekort worden. Hiervoor wordt naar een andere financiering gezocht.

Op zich zijn wij als CDA-fractie blij met deze aanpassingen, maar voor ons moet er nog veel meer gebeuren. Want de één noemt ze de olie in de motor, de ander het cement tussen de stenen. Maar voor ons staat als een paal boven water dat ze zeker in deze tijd onmisbaar zijn; vrijwilligers zorgen voor de leefbaarheid in onze dorpen.

Als CDA-fractie hebben wij u tijdens de jaarmarkt laten zien wat de consequenties voor de verenigingen en vrijwilligersorganisaties zijn, wanneer de plannen doorgaan zoals ze nu door het college voorgesteld worden. Ook willen wij graag horen hoe u er over denkt. Zo kunnen we samen met u tot betere voorstellen komen.

Namens CDA-fractie, 

Hanneke Dam 
Frans Meulenmeesters

www.cda.nl/gemertbakel
[email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.