30 december 2015

Gemert nog beter bereikbaar, busverbinding Gemert-Boxmeer

April 2015 was het toen wij in de krant een oproep deden om uw zienswijze i n te dienen voor een beter openbaar vervoer en om onze speerpunten bekend te maken. Maar waarom deden wij deze oproep? De provincie Brabant heeft onlangs het openbaar vervoer voor Zuidoost-Brabant aanbesteed. Vanaf december 2016 gaat Hermes - welke nu ook al het busvervoer verzorgt – het vernieuwde openbaar vervoer (bussen) voor 10 jaar verzorgen.

Om Gemert-Bakel goed bereikbaar te houden is een goed openbaar vervoernetwerk van belang. Voor het CDA is openbaar vervoer ‘snel en goed, correct afgestemd op elkaar met de juiste stopplaatsen en juiste verbindingen’. Daarin zijn een aantal punten belangrijk, zoals voldoende aanbod tegen een redelijke prijs, voldoende zitplaatsen, goed toegankelijk en makkelijk vindbare en leesbare informatie voorzieningen. Gelukkig hebben wij vele goede punten mogen ontvangen van u en deze kunnen inbrengen in de vergadering. Al onze ingebrachte punten zijn overgenomen door het college en dus als zienswijze ingediend. Na het indienen is het hopen dat de provincie deze vervolgens ook overneemt.

Zero emissie en innovatie zijn twee belangrijke punten waar Hermes de aanbesteding (waren overigens enige inschrijver) mee gewonnen heeft. Maar daarnaast ook met de inzet van extra bussen. Hierbij zit ook de nieuwe verbinding tussen Gemert en Boxmeer. Dit is voor Gemert- Bakel van groot belang want het maakt de bereikbaarheid van Gemert vele malen beter. Dit komt ten goede van studenten en woon-werkverkeer (economische en ruimtelijke ontwikkeling). De reistijd naar Nijmegen wordt nu 30 minuten korter. Wij zijn erg blij dat de provincie en Hermes deze kans gezien hebben. Wij hopen dat u veel gebruik gaat maken van deze nieuwe verbinding. Wij zijn in ieder geval zeer verheugt dat de verbinding er komt! Voor vragen kunt u contact opnemen met Stefan Janszen ([email protected] / 06-10234611) of neem eens een kijkje op onze website (https://www.cda.nl/noord-brabant/gemert-bakel)

Stefan Janszen

CDA Gemert-Bakel

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.