09 maart 2014

Kansen zien en vooruit kijken, natuurlijk ook in Milheeze

Mijn naam is Anita Smits-Overbeek en sinds een aantal jaren ben ik actief als burgerraadslid voor het CDA Gemert-Bakel. Niet geheel nieuw in de politiek dus, maar nu wel voor het eerst op een verkiesbare plaats op de lijst. En met uw stem hoop ik na 19 maart een plek in de gemeenteraad te kunnen gaan invullen. 

Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en woon al lange tijd op de Kreijtenberg in Milheeze. Thuis hebben wij een eigen agrarisch bedrijf en heb ik een bijbaan als taxichauffeur voor een groepje kinderen die ik dagelijks van en naar het bijzonder onderwijs breng.  Daarnaast bekleed ik diverse bestuursfuncties bij het CDA Gemert-Bakel, bij Stichting de Schans, bij het Millus Muziek Matinee en ben ik actief in de barcommissie van de Tennisvereniging Millus.

Kansen zien en vooruit kijken, dat willen wij als CDA in Gemert-Bakel en dat wil ik specifiek voor Milheeze. Vooral niets beloven wat ik niet waar kan maken. Wat ik wel kan beloven is dat ik me voor de volle 100% zal inzetten voor ons Millus en onze inwoners, bedrijven en verenigingen om de leefbaarheid in ons dorp zo goed mogelijk te houden. Goed overleg en samenwerking met de gemeente organiseren bijvoorbeeld ten aanzien van de Schans. Weten hoe het reilt en zeilt binnen de diverse verenigingen. Maar ook veel praten met mensen om te weten wat er leeft en dit te kunnen vertalen naar politieke oplossingen. Goede ideeën worden vaak niet bedacht door de politiek, maar komen van de mensen zelf. De gemeente is er daarbij vooral om die initiatieven te stimuleren en ondersteunen, te organiseren en samen met het dorp te realiseren. De gemeente moet hierbij vooral faciliterend optreden. Maar niet alleen als u kansen ziet, maar ook als u problemen ervaart in relatie tot de gemeente hoop ik dat u mij weet te vinden. Onder het genot van een lekkere bak koffie en een goed keukentafelgesprek komt vaak veel naar boven.

Anita Smits-Overbeek
Lijst 2 CDA - nr. 5

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.