14 april 2011

Wat is het mooi geworden!

Veel mensen verklaren me voor gek maar in mijn vrije tijd trek ik graag mijn hardloopschoenen aan. Even lekker lopen en mijn hoofd leegmaken.  Ik maak dan graag een rondje Bakel en omgeving. Even genieten van wat ik alemaal langs zie komen. Want zeg nou zelf,  wat is het mooi geworden op bepaalde plekjes in Bakel. Zeker nu in de lente!

Laten we eens beginnen waar ik woon, Hilakker en omgeving.  Ik vertrek vanuit mijn huis en start met lopen richting Deurne. Ik sla af bij de Hilakkersteeg en loop langs de Kaweiseloop. Hij is nog niet helemaal afgerond maar het is niet moeilijk om voor te stellen hoe dit er over een jaar uitziet. Een bijzondere onderbreking van het landschap waar je even stil voor blijft staan.
Dan ga ik verder richting Bakel. Aan het einde van de Hilakker ga ik over het fietspad naar Deurne, sla linksaf en loop de Leemskuilendijk op. Ik steek de weg over voorbij de rotonde bij de Jan de Witkliniek en loop riching golfbaan. De plannen voor de golfbaan op papier heb ik gezien, het plan golfbaan hebben we vaak in de fractie besproken maar het bleef lastig om me voor te stellen hoe dit toen nog  papieren plan zou uitwerken. Er is veel aan het plan vooraf gegaan en heeft voor veel mensen gevolgen gehad. Maar het is mooi geworden en zal de komende jaren alleen maar mooier worden. Wel een gemiste kans dat die beloofde wandelpaden er nog niet zijn. Maar wie weet is het daar nog niet te laat voor!
Ik ga weer verder, terug naar de Hilakker. Ik loop eerst richting Helmond en sla links af richting het Heidveld. Voordat ik daar ben kom ik langs het nog niet zo lang geleden aangelegde fietspad naar Brouwhuis. Weer een voorbeeld van een mooi initiatief.

Al die mooie dingen, daar word ik blij van. En zo mijmer ik verder richting huis. Waar ik minder blij van word is de huidige sfeer in de Gemeenteraad. Een orgaan in onze gemeente die goede beslissingen heeft genomen over alle bovengenoemde initiatieven. Een orgaan dat ook de komende jaren mooie beslissingen kan en MOET nemen. En waar ik nog minder blij van word is de gedachte dat we met zijn allen meewerken aan die negatieve sfeer. Niemand uitgezonderd. Het wordt echt tijd dat het anders gaat worden. Gemert-Bakel verdient immers beter. Het CDA wil die handschoen oppakken. Kritisch zijn en blijven maar ook constructief mee bouwen aan Gemert-Bakel. Wat mij betreft is er alles aan gelegen snel de resultaten van het integriteitsonderzoek op tafel te krijgen en verder. Het onderzoek duurt al veel te lang en hangt als een negatieve wolk boven de Raad.  Het is mooi geweest met de polarisatie en beschuldigingen.

Inge van Dijk
CDA Gemert-Bakel, Gemert-Bakel verdient beter.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.