19 juni 2021

Brief aan de leden en niet leden CDA Gilze en Rijen.

Gilze Rijen, 17 juni 2021

Beste leden van het CDA,

Ook binnen de gemeente Gilze Rijen hebben bestuur en fractie zich beraden over de situatie zoals die nu in het landelijke CDA is ontstaan, mede als gevolg van het vertrek van Pieter Omtzigt en hetgeen daaraan vooraf is gegaan.

Wij betreuren natuurlijk de gang van zaken. Daarom hebben wij met een aantal mensen de sessie bijgewoond die door het landelijk CDA is georganiseerd samen met Marnix van Rij, Wopke Hoekstra en Ank Bijleveld voor leden van de plaatselijke afdelingen.

Het is duidelijk dat het CDA een moeilijke periode doormaakt. Wij hebben in ieder geval vertrouwen in het proces dat nu wordt ingezet. Zo is er om te beginnen openheid verschaft over een aantal kwesties, zoals bijvoorbeeld rondom de partijfinanciering.

Daarnaast is de toezegging gedaan dat er in september een ledencongres komt, waarbij de aanbevelingen van de commissie- Spies worden gedeeld. De commissie betrekt ook de memo van Pieter Omtzigt bij de evaluatie van de Tweede Kamerverkiezingen van maart dit jaar.

Als brede volkspartij moeten we binnen het CDA vooral met alle geledingen in gesprek blijven, bovenal met de leden. De stem van de leden verdient een belangrijke plaats binnen de partij. 

Voor het CDA in Gilze Rijen geldt, dat wij onveranderd onze schouders eronder blijven zetten. Voor alle inwoners van onze mooie gemeente.

Tenslotte wensen wij Pieter Omtzigt van harte beterschap, wij wensen hem sterkte en een spoedig herstel toe!  En spreken de wens en hoop uit dat Pieter zich in de toekomst weer thuis kan voelen bij het CDA!

Namens bestuur en fractie van CDA Gilze Rijen,

Ton Sprangers, voorzitter

Janet Frankemölle, fractievoorzitter.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.