20 maart 2022

Dank

Graag wil ik iedereen bedanken die haar of zijn stem heeft uitgebracht op het CDA en voor het vertrouwen dat u in ons stelt. Of het nu de landelijke perikelen zijn geweest of dat kiezers het met bepaalde punten in ons verkiezingsprogramma niet eens waren, aan de inzet van al die vrijwilligers die de afgelopen druk zijn geweest met de campagne heeft het zeker niet gelegen. Zij verdienen stuk voor stuk een pluim! Klasse!

Op dit moment weten we nog niet hoe de coalitie eruit gaat zien. De winnaars van deze verkiezingen zijn nu aan zet om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. De wereld staat natuurlijk intussen niet stil. In april zijn er weer de reguliere commissievergaderingen waarop we ons  voorbereiden.

Maatschappelijke opgaven

Als fractievoorzitter zal ik mij samen met de commissieleden ook de komende raadsperiode weer inzetten voor de belangen van al onze inwoners. De uitslag van de verkiezingen verandert namelijk niets aan de enorme opgaven die we met elkaar als samenleving en in het bijzonder als gemeenteraad hebben. Als gemeente moeten we een oplossing vinden voor het energievraagstuk, we moeten keuzes maken over de bestuurlijke schaalvergroting en die keuzes niet steeds verder voor ons uit schuiven, we moeten een oplossing vinden voor de spoorzone, de sportzalen moeten worden gebouwd, er moeten woonwijken bijkomen, we moeten aandacht blijven besteden aan ons buitengebied en ga zo maar verder.

Mens centraal

Het CDA zal daarin standpunten innemen in overeenstemming met ons verkiezingsprogramma en daarbij altijd de mens in het oog houden. U kunt ons te allen tijde aanspreken op ons politieke denken en handelen. Wij blijven trouw aan onze grondbeginselen van samen verantwoordelijk willen zijn, van zorgen voor elkaar en de wereld waarin we leven, van solidariteit met een bijzonder oog voor de zwakkeren onder ons en de waardigheid van een ieder van ons. Als CDA zijn en blijven we positief, constructief en betrouwbaar!

Janet Frankemölle-Bolier, fractievoorzitter

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.