27 april 2021

Open en moderne bibliotheek in Rijen.

De aanloop ging niet zonder slag of stoot maar nu is de verbouwing van cultureel centrum De Boodschap echt in gang gezet. Een toegankelijke, moderne en open bibliotheek in het hart van de Boodschap wordt werkelijkheid.

Het geld lag klaar maar het wilde maar niet vlotten met de verbouwing van cultureel centrum de Boodschap. Te hoge bouwkosten en corona gooiden roet in het eten. Gelukkig hebben Paul Adels van Theek 5 en Ingrid Langen van CCGR De Boodschap de handdoek niet in de ring gegooid. Samen hebben ze de verbouwing vlot getrokken. Het CDA is blij dat door hun vasthoudendheid en inzet de bibliotheek er nu echt gaat komen. Naast de bibliotheek ondergaat ook het gebouw een facelift. De gevaarlijke trap wordt vervangen door een veilig exemplaar en frisse kleuren maken het verblijf straks aangenaam.

Het CDA is tevreden dat de  plannen nu echt tot uitvoering komen. Een bibliotheek is van onschatbare waarde. Lezen, werken en ontmoeten zijn geen gescheiden werelden in deze moderne en open bibliotheek. We zijn erg tevreden over de uitwerking omdat er ook rekening is gehouden met rustige werkplekken. Daarnaast is er volop plaats voor de jeugd. Opgroeien met boeken is goed voor de taalontwikkeling maar helemaal bovenaan staat het leesplezier van jong tot oud.

Verbouwen zorgt ook voor overlast. Het is dus belangrijk dat regelmatig overleg met de andere gebruikers wordt gevoerd en waar nodig samen naar oplossingen wordt gezocht. Denk daarbij aan een andere ruimte in het gebouw of de opslag van spullen.

De samenwerking tussen de Boodschap en de bibliotheek  wordt intensiever. Het is de bedoeling dat de openingstijden van de bibliotheek veel ruimer worden. Als er geen medewerker van Theek 5 aanwezig is zorgen medewerkers van De Boodschap voor het toezicht. Zo kan de bibliotheek ook in de avonduren open zijn. Daarnaast kunnen beide organisaties elkaar op cultureel gebied versterken.

Het CDA wenst iedereen die bij de verbouwing betrokken is heel veel succes toe en we verheugen ons op de opening in september!

Onze CDA- fractie hoort graag waar kansen en uitdagingen liggen. Wilt u, wil jij met ons meedenken of aandachtspunten meegeven? Bel op 0616 316 102, mail naar [email protected] of stuur een Facebookberichtje naar @CDAGilzeRijen!

Janet Frankemölle, fractievoorzitter

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.