07 november 2021

Speel-o-theek ‘t Treintje voor jong en oud

Speel-o-theek ‘t Treintje heropende op woensdag 3 november feestelijk de deuren! Ze hebben een mooie plek in de St Jozefschool in Rijen gevonden. Daarmee is een grote wens in vervulling gegaan: zichtbaar, toegankelijk en een eigen ruimte. CDA Gilze en Rijen nam natuurlijk met beide handen de uitnodiging aan om hierbij aanwezig te zijn.

Spel en ontwikkeling

Spelen is voor de ontwikkeling van een kind onmisbaar. Zoals het leren samenspelen, de ontwikkeling van de motoriek of ruimtelijk inzicht. Er is van alles te lenen, van babyspeelgoed tot een lastige puzzel van poppenhuis tot een stepje. Ook voor onze oudere inwoners kan de speel-o-theek aantrekkelijk zijn door het aanbod van bijvoorbeeld gezelschapsspellen.

’t Treintje 35 jaar

De speel-o-theek heeft haar sporen verdiend. Al 35 jaar staan vrijwilligers klaar om kinderen te laten spelen. Vrijwilligers van het eerste uur zijn Thea van Sunten,  Rianke Vermeer en Mariet de Jong. Terecht werden zij 3 november bij de heropening in het zonnetje gezet. En noch steeds zetten zij zich in voor de speel-o-theek. Naast veel speelplezier biedt de speel-o-theek ook plek aan vrijwilligers die zo hun Nederlands kunnen oefenen of aan vrijwilligers die wat extra begeleiding nodig hebben.

Feestelijke opening

Terug naar de opening. Na de toespraken gooide wethouder Sandra Diepstraten met een ferme worp een bal door de open deur en konden we eindelijk een kijkje nemen. En het is mooi geworden, we raden iedereen aan snel eens binnen te lopen. Een kopje thee of koffie met heerlijke vlaai maakte de feestelijke opening compleet.  Connie Hartog  en Janet Frankemölle namen namens  het CDA Gilze en Rijen lekkere appeltjes mee.

Vrijwilligers

Speel-o-theek ’t Treintje draait zoals veel andere organisaties in onze gemeente volledig op vrijwilligers. Als de vrijwilligers alles uit hun handen zouden laten vallen heeft onze gemeente en iedere gemeente in Nederland een heel groot probleem.  Speel-o-theek ’t Treintje laat ons goed zien dat vrijwilligers onmisbaar zijn en dat we zuinig op hen moeten zijn!

Met ons meedenken of aandachtspunten meegeven? Stuur dan een berichtje naar [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.