29 mei 2024

Teun Wientjes: ‘Een beetje meer trots is helemaal niet erg’

Trots. Je mag het niet teveel hebben. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Dat is het mantra waarmee ik in een peeldorp ben opgegroeid. De Metworst, de Twisse Dorsers, vierdaagse Kuuk, de Tienmorgen, historisch Grave, het oorlogsmuseum in Loon en natuurlijk nog veel meer, allemaal bijzonder en uit dezelfde gemeente. Iets waar we niet vaak bij stil staan, dat we dit als Land van Cuijk hebben.

En eigenlijk is dat raar, want trots zijn als Land van Cuijkenaar is goed voor onze motivatie om de regio nog mooier te maken. Hoe gaaf zou het zijn als mensen uit Grave, het hebben over onze Dierentuin in Overloon. En dat de jeugd uit Cuijk massaal naar het Out of the box festival in Langeboom gaat. Als we in het Land van Cuijk meer naar onze eigen activiteiten en bijzondere plekken gaan, verbeteren de mogelijkheden. Dan gaat het in het Land van Cuijk over wat we doen, hoe leuk het is, en hoe we kunnen bijdragen.

Dan zijn we dus ook trots. Trots op onszelf. Trots op het Land van Cuijk. Dus laat trots toe in je omgeving. Moedig het aan. En vraag het gewoon eens aan elkaar: waar ben jij trots op in het land van Cuijk? Want een beetje meer trots, is helemaal niet erg.

Teun Wientjes, CDA

(c) Kliknieuws De MaasDriehoek

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.