29 april 2024

CDA-Meierijstad juicht voortgang Omnipark toe

Na de vergadering op 23 mei jongstleden zijn we verheugd om de voortgang van het Omnipark te kunnen toejuichen.
Op de agenda stond het verzoek voor een voorbereidingskrediet voor de multifunctionele accommodatie in Erp, als onderdeel van het Omnipark.

Het Omnipark wordt in verschillende fasen gerealiseerd, waarbij voor 2025 de voorbereiding van de multifunctionele accommodatie gepland staat. Door nu het voorbereidingskrediet aan te vragen,
kunnen we ervoor zorgen dat dit onderdeel helder wordt opgenomen in de detailkaart van het Omgevingsplan dat later door de raad wordt vastgesteld.

Het is belangrijk om te merken is dat deze kredietaanvraag geen directe financiële gevolgen heeft. Onze rol als financieel controleur is in dit stadium niet nodig.
Ook voldoet dit plan aan de eisen voor participatie. We hebben uitgebreid overleg gehad met de stichting Omnipark over de opzet van de uitvoeringsorganisatie.

Hoewel er op dit moment nog geen keuzes hoeven te worden gemaakt over de inrichting en uitvoering, streven we ernaar om een participatief traject op te zetten voor de toekomstige gebruikers van het Omnipark.

Tijdens de commissievergadering van 16 mei hebben we daarom geen inhoudelijke vragen gesteld over dit voorstel. We zien het vervroegen van de planning als een teken van daadkracht en streven naar realisatie.
Daarom kunnen we dit voorstel van harte ondersteunen.

CDA Meierijstad

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.