18 oktober 2024

CDA heeft een nieuw burgerlid

Als burgerlid ondersteun je de fractie; je loopt een soort van stage als raadslid; kijken of het je ook leuk lijkt om raadslid te worden. De CDA fractie is blij met Astrid. Onderstaand stelt Astrid zichzelf voor.

Mijn naam is Astrid van Amelsfort, ik ben 39 jaar en heb samen met mijn vriend Bart, 2 dochters, Fiene (9) en Madelief (6). Na 15 jaar gewerkt te hebben in de marketingcommunicatie in de commerciële (retail) wereld en de wereldreis met mijn gezin, ben ik 1,5  jaar geleden voor mezelf begonnen om me in te zetten voor bedrijven en organisaties die iets bijdragen aan de wereld. Hierdoor ontstond er ook tijd om mij vrijwillig in te gaan zetten in Vught.

Yvonne Vos nodigde mij in die periode toevallig uit om eens te praten of ik interesse had in de lokale politiek. Zeker na de uitslag van de landelijke verkiezingen werd mij weer duidelijk dat er behoorlijk wat mensen zijn die zich niet welkom/veilig voelen en dat vind ik schrijnend. Niemand is meer of minder mens dan een ander. Dit was voor mij de reden om als vrijwilliger te beginnen bij CDA Vught en hen te adviseren over hun marketingcommunicatie, zodat zij alle dingen die zij doen die o.a. hier betrekking op hebben, zichtbaarder kunnen maken voor de bewoners.

Vele maanden later is dit uitgelopen tot mijn burgerlidmaatschap bij deze partij. Wat me vooral aanspreekt is dat echt iedereen welkom is en dat CDA Vught vindt dat we echt voor elkaar moeten zorgen. Juist in deze tijd is het belangrijk om minder met ons zelf bezig te zijn, maar meer naar elkaar om te kijken én te zorgen voor onze omgeving, voor nu en voor de volgende generaties. Iedere bewoner draagt zijn eigen verantwoordelijkheid en waar mensen er onderling niet uitkomen, kan de gemeente helpen.

Ik heb daarom de gelofte gedaan, verklaard en beloofd, dat ik de mensen in de gemeente Vught zal helpen. Ik heb niet de eed aan God afgelegd want ik ben niet gelovig en dat kan en mág gewoon bij het CDA, iedereen is tenslotte welkom.
Hiernaast zit ik ook als vrijwilliger in het bestuur van Vincentius Vereniging Vught. Hier ben ik verantwoordelijk geworden voor de marketingcommunicatie, vooral m.b.t. nieuwe vrijwilligers, donaties én de grote Sint-/Kerst- en Zomeractie. Super waardevol om zo mensen te kunnen en mogen helpen.

Zou het niet mooi zijn, als we in de Gemeente Vught elkaar allemaal wat meer helpen en/of iets bijdragen, zodat iedereen zich welkom en veilig voelt en mede daardoor iedereen zich een gelukkiger mens kan voelen?

Astrid van Amelsfort, burgerlid CDA

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.