05 september 2024

CDA op werkbezoek

Na de zomerstop ging de gemeenteraad van Vught op 22 augustus weer aan de slag met een werkbezoek in Helvoirt. Met de fiets bezochten we verschillende locaties die door de Helvoirtse raadsleden waren aangewezen.

Onze eerste stop was Den Hoek, een nieuwbouwlocatie met één uitrit naar de Helvoirtsestraat. Bewoners maken zich zorgen over de verkeersdrukte zodra fase 4 voltooid is en alle huizen bewoond zijn. Ze pleiten voor een fietstunnel onder het spoor bij Den Dreef; net zoals in ons aflopen CDA-verkiezingsprogramma! Wij blijven ons inzetten om het gerealiseerd te krijgen, maar beseffen dat we hierbij ook externe partijen zoals Prorail achter ons standpunt moeten krijgen.

Daarna fietsten we door naar de brandweerkazerne, waar de vrijwilligers vol enthousiasme vertelden over hun werk voor een veilige omgeving. Ze zoeken nog versterking; iedereen is welkom, mannen èn vrouwen. Dus als je je geroepen voelt om bij te dragen aan een veiliger Helvoirt, meld je dan aan!

Vervolgens bezochten we de Notenkraker, waar de voorzitter van de harmonie ons trots vertelde over de recente verbouwing van hun clubhuis, die volledig met eigen middelen en hulp van vrijwilligers is gerealiseerd. De harmonie is nu eigenaar van een prachtig opgeknapt gebouw en hoopt op nieuwe (jeugd)leden.

De laatste stop was bij Erik van Asten, die ons vertelde over het VAB-beleid en de opkoopregeling van agrarische bedrijven. Zijn persoonlijke verhaal maakte indruk: de uitdagingen zijn groot voor zowel de boeren als de natuur. Het CDA blijft zich inzetten voor de VAB en het behoud van de kennis over het onderhoud van ons buitengebied.

Tijdens deze en ook eerdere bezoeken werden we geïnspireerd door de verhalen die we hoorden. Dit helpt ons om op de hoogte te blijven van wat er leeft in de gemeente, en waar actie wordt gevraagd, want de gemeenteraad  - en dus het CDA -  is er voor de inwoners, voor u dus.

Het CDA staat altijd open voor advies, ideeën en plannen van de inwoners; daarom komen we graag op locatie om te horen wat er speelt.Wil je ons uitnodigen voor een werkbezoek? Neem dan gerust contact met ons op. We komen graag langs, al is het maar om even uit te rusten van het fietsen!

Je bent ook van harte welkom bij onze fractievergaderingen. Maakt hiervoor een afspraak door te bellen met Ans Beijens, tel. 06 15603532.

Graag tot ziens namens de CDA fractie: 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.