08 juli 2024

CDA: ‘’Spreiding toerisme moet kerntaak van provincie blijven’’

Het CDA Noord-Holland vindt dat toerisme en de spreiding hiervan een belangrijk onderwerp moet blijven binnen provincie Noord-Holland. De provincie heeft in het verleden ook al een grote rol gespeeld in het spreiden van toerisme in Noord-Holland. ‘’De vele toeristen die naar Amsterdam komen, kunnen door middel van projecten zoals Holland boven Amsterdam verspreid worden naar andere mooie plekken in onze provincie’’ Aldus CDA-fractievoorzitter Dennis Heijnen. ‘’In de aanloop naar de begroting van dit jaar lezen we dat het college minder focus wil leggen op de toerismetaak. Dit vinden we een slechte zaak. Noord-Holland kent vele historische monumenten en prachtige natuur.  De sector draagt juist bij aan de instandhouding van mooie tradities, kunst en cultuur.’’

De stad Amsterdam kent een grote stroom van toerisme. Het CDA vindt het belangrijk dat de spreiding hiervan goed verloopt. Heijnen: ‘’De provincie kan hierbij een goede partner zijn door partijen bijeen te brengen en enige financiële steun te bieden. Andere regio’s in Noord-Holland, zoals West-Friesland en het noorden van Noord-Holland, kunnen hierdoor een economische impuls krijgen. Daarmee beperk je ook meteen de drukte in Amsterdam’’.

Dennis Heijnen: ‘’De provincie zal in de komende begroting geld overhouden. Het behoudt van de kerntaak toerisme kost slecht 200.000 euro. We hopen met steun van andere partijen deze rol voor de provincie te behouden’’.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.