25 september 2024

CDA Amsterdam verheugd over uitspraak Raad van State: ''Eerlijk vergunningenstelsel voor reders is nodig"

Het CDA Amsterdam is verheugd dat de Raad van State een streep zet door het huidige rondvaartbeleid. Dit is een belangrijke overwinning voor vooral de kleinere reders en hun historische salonboten, die onterecht benadeeld werden door de onevenredig bezwarende maatregelen.

Van begin af aan heeft het CDA Amsterdam gepleit voor een eerlijk en goed gemotiveerd vergunningenstelsel en van begin af aan heeft CDA Amsterdam gepleit voor het stoppen van dit, met haken en ogen ingevoerde, lotingsysteem voor vergunningen.  Alle vergunningen die zijn ingetrokken zijn per direct weer teruggedraaid naar onbepaalde tijd. Alle nieuwe vergunningen blijven ook van kracht. Deze uitspraak gaat nog veel teweegbrengen, vooral ook voor bedrijven die onterecht hun vergunning zijn kwijtgeraakt en daaraan onderdoor zijn gegaan. Het is nu aan de gemeente om met nieuw beleid te komen.

Wij pleiten voor een eerlijk en goed gemotiveerd vergunningenstelsel, in samenspraak met de reders, dat de belangen van ondernemers in balans houdt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.