01 juni 2017

Cuneraschool Bakkum

Onlangs is het voorstel behandeld om krediet te verstrekken ten behoeve van het inrichten van extra klaslokalen in verband met de grote toeloop van kinderen in de onderbouw van de Cuneraschool.

De bedoeling is om de jongste kleuters tijdelijk te huisvesten in een opgeknapte Duinrandschool om daarna op de huidige locatie van de Cuneraschool het gymnastieklokaal te slopen en te vervangen door nieuwe klaslokalen.

De gymlessen moeten dan gegeven gaan worden aan de oostkant van het spoor in het gymlokaal bij de Sokkerweischool.

Het CDA vindt dit een ongewenste ontwikkeling. De Cuneraschool kampt al langere tijd met ruimte gebrek, zowel in de school als op de locatie, en ligt ingesloten door woningbouw.

Door de woningbouwontwikkelingen van o.a. Koningsduin is het logisch om de bouwplannen van de Cuneraschool eens nader te bekijken. De mogelijkheid om op een andere locatie een nieuwe school te bouwen welke meer in het centrum van Bakkum ligt doet zich voor door de vrijgekomen locatie van de Duinrandschool. Een nieuwe school welke voldoet aan de huidige eisen en een gymlokaal.

Het krediet voor de tijdelijke opvang van de van de jongste kleuters kan dan gebruikt worden voor het inrichten van extra klaslokalen in het huidige gymlokaal van de Cuneraschool. De nieuwbouw op de Duinrandlocatie kan dan zonder overlast uitgevoerd worden.

Dit voorstel is door het CDA ingebracht om naar de toekomst het lager onderwijs in Bakkum te waarborgen.

Fer Wilms

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.