27 juni 2016

Opvang statushouders in het Antonius in Bakkum

Tegenover de plannen om in het leegstaande gebouw van het Antonius in Bakkum statushouders op te vangen staat het CDA positief.

In deze aanvullende opvang (AVO) kunnen gefaseerd maximaal 160 personen gehuisvest worden.
Dit zou voor een termijn zijn van 2 jaar.

Het CDA dringt er bij het COA en de gemeente op aan dat er tijdens het proces van komen, verblijf en gaan van de statushouders, er regelmatig teruggekoppeld wordt naar de omwonenden. Blijf in gesprek met elkaar !

Een delegatie van het CDA is bij de AVO in Bergen aan Zee op bezoek geweest om te zien hoe zo'n opvang er uit kan zien, hoe zaken geregeld zijn en welke problemen er eventueel zijn.
Ook heeft het CDA het leegstaande gebouw van het Antonius bekeken om zich een beeld te vormen of er genoeg ruimte zou zijn om de statushouders te huisvesten.

Tijdens een informatiebijeenkomsten in het Ruyterhuis hebben we met voor- en tegenstanders gesproken en ook met inwoners die nog twijfel hebben over de eventuele komst van de statushouders.

Een punt van zorg vind het CDA nog wel de verkeersveiligheid. Onervaren verkeersdeelnemers op een drukke weg.
Maar met de toegezegde verkeersscholing en begeleiding en eventuele aanpassingen, heeft het CDA er vertrouwen in dat dit opgelost word.

Het CDA dringt er bij het COA wel op aan om contact te onderhouden met Stichting Welzijn en het comité Castricum Verwelkomt. Veel enthousiaste vrijwilligers staan klaar om een handje te helpen.

Met elkaar kunnen we de nieuwe Nederlanders een warm welkom geven.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.