08 maart 2014

CDA Castricum maakt zich zorgen om Kruispunt

In dit plan staat onder andere vermeld:

1.      Nader onderzocht dient te worden welke ouderenactiviteiten niet in Het Kruispunt kunnen plaats vinden en of voor die activiteiten dan in de gymzaal van de Rembrandtschool en/of vrijkomende onderwijsruimten ingezet kunnen worden.

2.      Van belang is om het nieuwbouwplan van Strammerzoom af te stemmen op de functionaliteit van Het Kruispunt, zodat deze voorzieningen elkaar optimaal versterken

 Voor het CDA houdt dit in dat het Kruispunt absoluut niet hoeft te worden gesloten en dat er intensievere samenwerking wordt gezocht met de buren, Strammerzoom. Er zijn volgens het CDA geen activiteiten gevonden die niet in het Kruispunt kunnen plaatsvinden. Openstaan voor samenwerking met andere partijen vinden wij ook een goede gang van zaken.

 In plaats van schriftelijk vragen te stellen, hebben we in directe gesprekken met het College gevraagd naar de laatste stand van zaken. Helaas geven die ons nog niet de duidelijkheid die we willen. Het hele jaar 2013 heeft men nog geen resultaat bereikt, dat vinden wij teleurstellend.

 Voor het CDA geldt: Kruispunt moet open blijven. Uitbreiding van activiteiten en samenwerking met Strammerzoom kunnen het Kruispunt alleen maar sterker maken.

In de bijlage het totale bericht

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.