24 mei 2013

CDA Castricum voor Starterslening

We betalen wel de rentelasten als gemeente, maar kunnen op andere terreinen misschien weer “winst” behalen. Doorstroming zorgt ook weer voor meer werkgelegenheid en stimuleert hopelijk ook de lokale economie op diverse manieren. Het Rijk draagt hier ook aan bij, dus we kunnen weer zo’n 30 starters op weg helpen.

 Het geld wat nodig is voor de rentelasten komt nu uit de algemene reserve. Het CDA heeft voorgesteld om hiervoor het bestaande ‘egalisatiefonds’ in te zetten. Dit is een reserve waar geld wordt gestort door aannemers die op een bouwplan niet kunnen voldoen aan de eis van voldoende woningen in de goedkope sectoren I en II. Dit geld dient dan ter compensatie bij andere bouwprojecten om de bouw van goedkopere woningen te stimuleren.

 Het CDA is van mening dat deze verordening en dus dit fonds ook heel goed ingezet kan worden om de rentelasten te betalen. Het gaat om woningen en dan ook woningen in de minder dure segmenten. Hiervoor zal het CDA een initiatiefvoorstel in moeten dienen om ons idee om te zetten naar realiteit. Dit wordt vervolgd.

 Namens de fractie

Elize Bon

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.