31 oktober 2011

CDA stemt tegen de gewijzigde APV voor het Strand - 27 oktober 2011

Op donderdag 27 oktober heeft het CDA tegen de APV gestemd. De belangrijkste reden is dat het verlengen van het zomerseizoen met twee maanden (oorspronkelijk 1 mei tot 1 oktober) niet acceptabel is.

Een aantal redenen waarom:

1.       Onze strandtoezichthouder heeft zijn handen nu al vol aan het huidige zomer seizoen, dus het seizoen nog eens twee maanden langer maken zonder extra capaciteit zal alleen maar kwaliteitsverlies opleveren. Handhaven moet wel kunnen, anders hebben regels geen zin.

2.       Twee maanden langer is het niet mogelijk voor hondenbezitters en paardrijders om na 9.00 uur en voor 20.00 uur ’s avonds op het strand te komen.  Met het mooie, maar koude weer in de afgelopen weken is dit in onze ogen geen goede ontwikkeling. Voor de paar hele warme dagen, lijkt het mij logisch dat hondenbezitters en paardrijders niet over een vol strand zullen gaan rijden.

Wel is het CDA blij met het amendement over het opruimen van de paardepoep die we hebben ingediend. Deze is unaniem aangenomen.

We houden de ontwikkelingen van de APV goed in de gaten en zullen, waar nodig is, zeker kritische vragen stellen over het handhaven van deze APV.

Namens de fractie
Elize Bon

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.