01 juli 2010

Cultuurnota brainstormsessies

Ruim 2 jaar geleden heeft het CDA het initiatief genomen om een Cultuurnota voor de gemeente te maken. Na heel veel vertragingen, om wat voor reden dan ook, waren er deze week de eerste brainstormsessies.

Ik zat bij de 2e sessie waar een aantal ideeën over cultuur in de breedste zin van het woord in combinatie met toerisme (lokaal, Nederland en buitenland). De zaal was gevuld met diverse vertegenwoordigers uit de kunst en cultuur alsook het toerisme: een aantal kunstenaars, ISKRA, de bibliotheek, Lia Vriend die met name over natuurhistorische kunst boekjes schrijft, het Toeristisch Platform. Alleen het CDA was vertegenwoordigd als toehoorder uit de raad.

Ik hoop dat de Externe partij die de nota echt gaat schrijven veel opmerkingen heeft kunnen filteren om straks te komen met een VISIE hoe de gemeente Castricum denkt over cultuur, wat ze wil promoten en dat we keuzes zullen moeten maken. Ook al zullen we daar sommige partijen misschien niet gelukkig mee maken, we MOETEN kiezen en die verantwoordelijkheid hebben we als raad om dat te doen.

Ik zie er naar uit om de ideeën en gedachten te kunnen lezen, maar dat duurt nog even. 24 augustus is er nog een derde en laatste sessie en eind van het jaar verwacht ik pas de nota. Dus nog even geduld.

Groet, Elize

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.