09 oktober 2015

Zanderij open gebied, een vervolg. 011015

Na een meerderheidsbesluit van de Raad om een haalbaarheidsonderzoek voor de mogelijke realisering van het Landal-park oftwel Duynparc op de Zanderij uit te voeren is op donderdag 1 oktober 2015 een informatieavond gehouden. Het onderwerp trok bij de eerste bespreking op 21 augustus 2014 al een overvolle raadszaal en ook nu weer.

Het was op 1 oktober een aanzet tot een nieuw voorstel.

Landal wil een maatje kleiner. In plaats van minimaal 120 huizen plus bijbehorende voorzieningen wordt nu gevraagd maar een deel van het oorspronkelijke gebied te bebouwen met 60 tot 75 recreatie woningen. Het westelijke deel (vanaf het Strandvonders museum) valt nu buiten het plan.

Ook de bijbehorende voorzieningen zoals gepland op terrein van Kaptein Kaas (dit bedrijf vertrekt in 2016 naar Heiloo) vervalt.

Na de uitleg van Klaas Odink van Van Wijnen (Landal) werden de nodige kritische vragen gesteld door de aanwezigen. Op de meeste vragen kwam het antwoord dat dit op 12 november a.s. ter sprake komt bij de behandeling in de Raad.

Toch wel antwoord op een aantal kritische vragen van het CDA. Op de vraag om nadere uitleg van de uitspraak van Klaas Odink (Van Wijnen/Landal) in de pers dat het park er linksom of rechtsom komt de verklaring, dat als het park niet op Zanderij komt het ergens anders komt. Op de vraag of het plan nog haalbaar is, door de verkoop van de grond aan een particulier waar de recreatiewoningen gepland zijn, is het antwoord dat daar druk over onderhandeld wordt. Op de vraag of je nu, met het aangepaste plan,nog wel kunt spreken over een recreatiepark, het antwoord, dat dit op 12 november ter sprake komt.

Wordt dus vervolgd op 12 november a.s.

Namens de CDA-fractie

Fer Wilms

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.