Simone Visser-Botman

Wethouder
Behoud van voorzieningen. 
Zorg: beschikbaar en betaalbaar. 
Gelijke kansen en talentontwikkeling voor kinderen en jongeren. 
Woningbouw in elke kern, passend bij de schaal van het dorp. 
Nieuwe woonzorgconcepten voor ouderen. 
Meedoen voor iedereen.

EEN NADERE KENNISMAKING

Simone Visser-Botman (38) is lijsttrekker voor CDA Drechterland. Ze stelt zichzelf aan u voor:

“Of de politiek iets voor mij was. Die vraag kreeg ik vijf jaar geleden van voormalig wethouder Dirk te Grotenhuis. Ik had de nodige kennis en ervaring in het sociaal domein en ja, ik had ook zo mijn mening. Maar de politiek? Dat wist ik zo net nog niet. 

Toch zette zijn vraag me aan het denken. Jaren ervoor ging ik al snel weg bij de bank waar ik werkte. Ik wilde een waardevollere bijdrage leveren aan de maatschappij. Niet voor niks had ik een sociale studie afgerond. Ik ging aan de slag bij MEE, een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een beperking. Ik vroeg me af of ik nog meer kon betekenen als ik me in zou zetten op bestuursniveau. Ik wilde niet roepen aan de zijlijn. Als dochter van agrarisch ondernemers kreeg ik al vroeg mee dat wanneer je iets wilt veranderen, je wat moet doen. Ik heb een enorme gedrevenheid om van betekenis te zijn.

 

“Als je iets wilt veranderen, moet je wat doen”

 

Inmiddels ben ik na twee en een half jaar in de raad, wethouder voor CDA Drechterland. Ik voel me thuis bij deze partij met trouwe leden die zich hard maken voor de gemeenschap. Het is belangrijk om met je voeten in de gemeenschap te staan, zodat je weet wat er leeft.

Ik zet in op een Drechterland dat zich ontwikkelt, maar voldoende dorps blijft om de gemeenschap in stand te houden. Als moeder van drie kinderen zie ik hoe belangrijk het verenigingsleven is. Bewegen, talenten ontwikkelen, ergens bij mogen horen... Voldoende sport en cultuur zijn van levensbelang voor een gemeenschap waarin mensen naar elkaar omkijken. In onze gemeente wonen veel actieve inwoners, mensen die zich inzetten voor anderen. Ik vind dat mooi. Deze mensen willen deel zijn van de oplossing. Daarnaast zet ik me in voor betaalbare zorg, voldoende ontmoetingsplekken en toekomstbestendige woonvoorzieningen voor ouderen. 

Goed bestuur betekent voor mij dat iedereen mee kan doen. Ik vind dat de gemeente als een vangnet moet fungeren voor mensen die kwetsbaar zijn. Niet door zomaar wat te verzinnen, maar door inwoners te vragen wat ze nodig hebben. Alleen als je luistert, kun je iets bieden dat ook echt zinvol is. Ik heb een brede portefeuille die bestaat uit jeugdzorg en WMO, werk en inkomen, onderwijs, sport en speelterreinen, welzijn, kunst en cultuur en accommodaties. Die portefeuille past me, omdat ik hier kan doen wat ik echt belangrijk vind: bijdragen aan een Drechterland waar niemand buiten de boot valt. 

Ik hou ontzettend van het Westfriese landschap, bijvoorbeeld door met het gezin te varen met de polderschuit. Ik fiets of wandel graag en door te tuinieren ben ik weer even met mijn handen en voeten in de klei bezig. Ik kan opgaan in een mooi boek. Ik geniet ervan als onze kinderen opgaan in een handbal- of voetbalwedstrijd. In de zomer ga ik met de kinderen op avontuur door rond te trekken met een tent.”

Simone woont in Hoogkarspel en is getrouwd met Bart. Samen hebben ze drie kinderen: Fleur (13), Carmen (11) en Julian (7). Simone ging op haar 17e op kamers in Den Haag voor haar studie Culturele en Maatschappelijke Vorming. Eenmaal aan het werk bij MEE wilde ze haar horizon verbreden en volgde naast haar werk de studie Beleid, Communicatie en Organisatie aan de VU. Toen de jongste 2 jaar oud was kriebelde het weer en volgde ze de masterstudie Public Management aan de Universiteit van Twente. Ze is afgestudeerd met een onderzoek over de rol van de gemeenteraad bij bewonersparticipatie. Voordat ze wethouder werd heeft ze drie jaar ervaring opgedaan bij de gemeente Medemblik op de afdeling maatschappelijk beleid.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.