23 oktober 2015

Zorgelijk of Zorgeloos? CDA organiseert een avond over de zorg.

CDA Medemblik organiseert, voor alle inwoners van de gemeente Medemblik, een avond over de zorg. Op maandag 2 november van 20.00 tot 22.00 uur bent u van harte welkom in dorpshuis Sarto aan de Bangert 4 in Andijk. Wij zullen informatie delen en willen vooral uw vragen beantwoorden. U staat deze avond centraal.

Sinds 1 januari 2015 is elke gemeente verantwoordelijk voor vrijwel alle niet medische zorg. Via de WMO voor maatschappelijke ondersteuning en begeleiding. Via de participatiewet voor mensen met arbeidsvermogen die ondersteuning nodig hebben. Tot slot is er de, voor gemeenten geheel nieuwe, jeugdhulp plicht. De nieuwe jeugdwet schrijft voor dat kinderen tot 18 jaar alle hulp die zij nodig hebben van de gemeente moeten ontvangen. 

Tweede kamerlid Pieter Heerma is lid van o.s. de commissies Sociale Zaken & Werkgelegenheid en Volksgezondheid, Welzijn & Sport. Hij kan het politieke standpunt van het CDA op de wetgeving verwoorden en duidelijkheid geven over de actualiteit van de landelijke politiek. Wethouder Harry Nederpelt is portefeuillehouder van o.a. het sociaal domein en zal een 'boekje open doen' over de actuele stand van zaken in onze gemeente. Raadsleden Els van den Bosch en Claudia Selders-Kroezen laten weten waarvoor het CDA het afgelopen jaar binnen het sociaal domein aandacht heeft gevraagd. 

Het zogenaamde overgangsjaar van de ' decentralisaties' is bijna voorbij. Is alles inmiddels goed geregeld? Is de situatie zorgelijk of zorgeloos? Wat vindt u? 

Kom 2 november naar Sarto in Andijk en luister en praat mee!

Is het voor u lastig om naar Andijk te reizen? Wij helpen u graag op weg. Neem gerust contact op met een van onze bestuursleden.

Karin Rood ([email protected] of 0229-573308)

Gerard Kuin ([email protected] of 0228-592480)

Tot ziens op 2 november, 

Bestuur en Fractie van CDA Medemblik.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.