18 mei 2018

Nieuwe impuls voor Mountainbike-initiatief in Purmerend

Een jaar geleden is er een burgerinitiatief gestart om een mountainbikeparcours in Purmerend te realiseren. De gemeente heeft in eerste instantie aan de initiatiefnemers gevraagd de behoefte aan te tonen voor een dergeliik parcours. Hierdoor hebben de initiatiefnemers een Facebookpagina gemaakt. Het animo bleek erg groot, binnen enkele dagen waren er meer dan 650 likes. Op dit moment heeft de pagina 682 volgers.

In het afgelopen jaar zijn in gesprekken tussen initiatiefnemers en de gemeente diverse locaties besproken. De initiatiefnemers hebben de gemeente geïnformeerd over het contact dat is geweest met IVN Waterland en de voorkeur van de locatie, maar hier nog geen reactie op ontvangen. Het CDA ondersteunt het initiatief omdat het een mooie toevoeging is voor Purmerend en daarom heeft raadslid Annemiek Nuijens vragen gesteld aan het college. 

Uit de beantwoording blijkt dat de gemeente de meerwaarde voor de stad ook ziet. Het zoeken naar een passende locatie is weliswaar niet eenvoudig aldus de gemeente in haar beantwoording. De gemeente is wel bereid is om de initiatiefnemers te ondersteunen waar mogelijk.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.