19 februari 2018

Speelveld Mercuriusweg klaar voor opening

Woensdagmiddag 21 februari wordt de nieuwe speelplaats aan de Mercuriusweg in gebruik genomen. Het CDA heeft zich de afgelopen twee jaar ingezet om het nieuwe speelveld te realiseren voor de kinderen uit de wijk. In samenwerking met de buurtbewoners, Clup Welzijn, IBS De Roos, Spurd en gemeente Purmerend is de speelplaats ontwikkeld. Het resultaat is een nieuw voetbalveld van kunstgras, een verbeterd basketbalveld, een nieuw klimrek en twee trampolines.

Het CDA Purmerend is heel blij en tevreden met het resultaat. Temeer omdat door de bouwactiviteiten in Wheermolen-west twee andere trapveldjes voor de jeugd verdwenen.

De vernieuwing van het speelveld kent een lang proces. Op de informatieavond op 2 maart 2015 voor de komst van basisschool De Roos werd de toezegging gedaan aan de buurtbewoners dat het trapveld, basketbalgedeelte en het omliggende groen zou worden opgeknapt. CDA-Commissielid Annemiek Nuijens was bij deze bijeenkomst aanwezig. Van een verbetering van de speelplek bleek in eerste instantie geen sprake. De aannemer sloot de renovatie van de school af met het aanbrengen van een zandlaag op het trapveld en daar bleef het bij. Het speelveld veranderde in een onbegaanbare, rulle zandbak vol met onkruid, tot groot ongenoegen van de omwonenden, die zich beklaagden bij CDA-commissielid Annemiek Nuijens. Na doorgeven van de klachten volgde een maaibeurt en een tweede behandeling van het veld  die evenmin goed resultaat opleverde.

Zij nam in mei 2016 contact op met basisschool de Roos, wijkbeheer, de wijkkerngroep, mede-raadsleden en de wethouder, die toezegde aandacht te zullen besteden aan het project. Hij sloot inzaaien met gras of een kunstgrasveld niet uit. Desondanks bleef het stil en stelde fractievoorzitter Eveline Tijmstra in juli 2016 een aantal politieke vragen om de aandacht vast te houden.

Het zou tot het voorjaar van 2017 duren voordat plannen bekend werden voor een definitieve aanpak. Eind september 2017 werd begonnen met de werkzaamheden. Bewoners en basisschool De Roos dachten mee over de invulling van deze plek. De buurt heeft er lang op moeten wachten, maar het resultaat mag er zijn: een prachtige veilige speelplaats voor de buurt en school.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.