21 april 2017

Tiener- en Kindercentrum Riekstraat vierde 1-jarig bestaan

Op zaterdag 8 april vierde het Tiener- en Kindercentrum Riekstraat haar 1-jarig bestaan. Wat begon met een leeg gebouw, is inmiddels uitgegroeid tot een fijne plek voor alle kinderen van 4 t/m 15 jaar. Het zijn vooral wijkbewoners zelf, jong en oud, die het Tiener- en Kindercentrum tot een groot succes maken. Wethouder Eveline Tijmstra was getuige van de feestelijkheden. Ook ouders, omwonenden en andere belangstellenden waren van de partij  om het feest mee te vieren en te zien wat er in een jaar allemaal is bereikt.

Het idee ontstond toen buurthuis De Trekschuit dicht ging. Daarmee was er weinig meer voor kinderen en tieners in de wijk. Het gemeentelijke pand aan de Riekstraat 21 stond leeg, dus gingen bewoners in gesprek met de gemeente en Clup Welzijn. ‘’Kon dit pand niet gebruikt worden om wat voor jongeren te doen?’’ Dat kon. Het pandje is van de gemeente, maar bewoners mogen het gebruiken. Clup Welzijn ondersteunt met een kinder- en tienerwerker en helpt met facilitaire zaken zoals verzekeringen, schoonmaak, activiteiten en dat soort dingen. Een unieke en succesvolle samenwerking tussen alle partijen. Voor kinderen en tieners was er zaterdag van alles te doen. Spurd was aanwezig met o.a. een springkussen; er werden  hapjes gemaakt; gezongen met karaoke en er werd geknutseld.

Logo ontwerpwedstrijd

Ter gelegenheid van het 1-jarig bestaan was er ook een logo ontwerpwedstrijd, waaraan iedereen mocht meedoen. Wethouder Tijmstra maakte de winnaars bekend na de feestelijke onthulling. Het ontwerp van Arienne en Amber bleek de mooiste.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.