16 mei 2016

Beter openbaar vervoer voor minder geld

Het CDA is tevreden dat er een volgende stap is gezet naar een toekomstbestendig openbaar vervoer. Tijdens de Provinciale Staten vergadering van 11 mei is het koersdocument voor openbaar vervoer vastgesteld. De nieuwe vastgestelde koers zorgt voor meer maatwerk daar waar nu nog lege bussen zijn is nu ruimte voor alternatieven. Denk aan buurtbussen, deelauto's of doelgroepenvervoer. Om deze ombuiging goed te begeleiden heeft het CDA een amendement ingediend waardoor de provincie dit probleem niet over de schutting kan gooien, maar juist de regie houdt. Ook is in het amendement vastgelegd dat de Staten nauw bij het proces betrokken blijven. Het amendement is aangenomen.  

Toekomstbestendig
Woordvoerder Christiaan Schrijver zei tijdens de Statenvergadering: “De uitdaging is beter openbaar vervoer te leveren voor minder geld. Dit zal een coproductie moeten worden van de provincie, gemeenten, de markt en de samenleving. De ombouw van het Overijssels Openbaar Vervoer mag niet ten koste gaan van de mobiliteit van onze inwoners. Met het amendement kunnen wij instemmen met dit voorstel, want de inwoners van Overijssel verdienen een toekomstbestendig openbaar vervoer”.

Vertrouwen
Het CDA heeft er vertrouwen dat de ombuiging van het openbaar vervoer de komende maanden en jaren zal leiden tot een beter en goedkoper openbaar vervoer voor Overijssel.

 

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.