09 augustus 2016

Brandbrief voor minister Kamp over hervatten afvalwaterinjecties.

De NAM heeft op korte termijn herstart aangekondigd van het injecteren van productiewater vanuit Schoonebeek in Twente. Minister Kamp heeft in het debat over de Mijnbouw op 2 maart 2016 toegezegd aan Tweede kamerlid Agnes Mulder van het CDA geen herstart te zullen toestaan in het zomerreces. Niet eerder dan dat de resultaten van de vervroegde evaluatie bekend zijn.

Geen herstart
Namens gemeentelijke en provinciale afdelingen van het CDA, Groen Links, PvDA, D66, 50+ en SP roepen wij Minister Kamp op zich aan zijn belofte te houden. Geen herstart van de afvalwaterinjectie zolang de resultaten van de evaluatie niet bekend zijn. Ook roepen genoemde partijen de Minister op de voor en nadelen van oliewinning in Schoonebeek op een rij te zetten. 

Injecties niet zonder gevolgen
Uit het verleden is meermalen gebleken dat activiteiten in de diepe ondergrond niet altijd zonder gevolgen zijn. Kijk naar de gevolgen van de gaswinning in Groningen. Meer dan 30.000 Twentse ondertekeningen van tegenstanders zijn ingezameld door Stichting Stop Afvalwater Twente. Vele moties zijn door de gemeentelijke en provinciale politiek aangenomen om dit injecteren van afvalwater een halt toe te roepen. Het CDA, PvDA, D66, 50+ en SP roepen Minister Kamp met klem op te luisteren naar de inwoners en de politiek van Overijssel. Zie begeleidend document.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.