02 februari 2016

CDA-Statenfractie op bezoek bij Yalp in Goor

De CDA-fractie bracht op 27 januari een werkbezoek aan het bedrijf Yalp te Goor. De Statenfractie haalt met de bezoeken aan bedrijven, belangverenigingen en dorpen informatie op over wat er in de provincie leeft en belangrijk wordt gevonden. Het bezoek aan de speeltoestellen leverancier heeft de fractie een inkijkje gegeven in de bedrijfsvoering van een exporterend bedrijf. De fractie kijkt met een goed gevoel terug op het bezoek aan het bedrijf van enthousiaste ondernemers Ben en Irmgard Admiraal.

Ambassadeur voor ondernemers
Naar aanleiding van de vraag wat Overijssel kan betekenen voor de onderneming werd gesproken over "Ambassadeurschap". Directeur Ben Admiraal vertelt: “Mijn ervaringen met de provinice Overijssel zijn positief. Ik heb goede contacten, maar nog beter samenwerken en elkaar versterken kan alleen maar voordelen opleveren voor alle partijen”. Met name in Oosterse en Aziatische culturen wordt doorgaans verwacht dat een ondernemer wordt "gesteund" door de overheid. Bijvoorbeeld door mee te gaan op handelsmissies en aanwezig te zijn bij belangrijke transacties en contacten. Maar ook een aanbevelingsbrief van de overheid kan voor een exporterende ondernemer al het verschil maken. Deze input neemt de CDA-fractie mee naar Zwolle.

Yalp
Maatschappelijk ondernemen neemt een hele belangrijke plaats in bij Yalp. Op het gebied van duurzaamheid is een ontwikkeling door gemaakt van "do no harm", (het verlagen van Co2 uitstoot, etc) naar "do good" (Hoe kunnen we bijdragen aan de samenleving vanuit onze eigen kernwaarden). De onderneming levert naast werkgelegenheid een maatschappelijke bijdrage in de directe omgeving in de vorm van sponsoring en inspanningen in de samenleving. Ook biedt is er bij Yalp plaats voor een participatiebaan.

Spelen belangrijk
De CDA-fractie is zeer geïnspireerd door het werkbezoek bij Yalp. Tijdens de presentatie werd ook uitvoerig gediscussieerd over het belang van sport en spel in de openbare ruimte, op de schoolpleinen, op de sportverenigingen en het belang van innovatieve goede oplossingen die passen in deze huidige gedigitaliseerde wereld. Het was daarom goed om kennis te nemen van de nieuwe mogelijkheden die technologie ons biedt op het gebied van spelen, iets waar Yalp zich mee onderscheidt in de branche.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.