08 december 2016

CDA stelt vragen over glasvezel in heel Overijssel

Er zijn nog steeds gebieden in Overijssel waar geen glasvezel beschikbaar is. In 2016 zou voor iedereen een snelle internetverbindg beschikbaar moeten zijn. Ook als je buitenaf woont. We hebben er gisteren tijdens de Statenvergadering op aangedrongen zo snel mogelijk politiek overleg over de aanleg van glasvezel in Overijssel. .

Woorvoerder Henk Meulink  zei gisteren tijdens de statenvergadering: "anno 2016 kun je niet meer leven zonder een snelle internetverbinding. Het CDA wil daarom van de provincie weten wat de provincie doet om heel Overijssel te voorzien van glasvezel".

In een reactie liet gedeputeerde Eddy van Hijum weten dat commerciële partijen flink aan de weg timmeren om glasvezel uit te rollen. Hij verwacht dat uiteindelijk 98 procent van de provincie beschikking krijgt over een snelle verbinding. Over hoe de laatste twee procent wordt ingevuld wordt nog hard nagedacht. Binnenkort komt daarover meer informatie naar buiten via een brief. Het CDA ziet de brief met belangstelling tegemoet. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.