21 februari 2016

CDA zet zich in voor streek-functie en kwaliteit boerenbedrijven bij Omgevingsvisie

Tijdens de afgelopen Statenvergadering zijn de kaders voor de Omgevingsvisie vastgesteld. Het CDA is blij met de nieuwe omgevingsvisie waar zeer zorgvuldig wordt gekeken naar de beschikbare ruimte. Zuinig omgaan met wat we hebben. Bij de verdeling van de werklocaties willen we echter nog wel goed kijken dit voor sommige plaatsen zoals bijvoorbeeld Rijsen/Holten die al te belemmerend gaat werken.

Streekfunctie
Op initiatief van het CDA hebben Hardenberg en Steenwijk hun streekfunctie behouden in de nieuwe omgevingsvisie. Een amendement haalde een ruime meerderheid in de Staten. Het CDA vindt dat deze 2 plaatsen een aparte status nodig hebben om zich voldoende te kunnen blijven ontwikkelen.  

CDA kiest voor kwaliteit
Op het gebied van Agro en Food gaat kwaliteit voor kwantiteit. In de commissievergadering heeft CDA gedeputeerde Hester Maij goede voorbeelden gegeven van agrarische (familie)bedrijven waar we naar toe willen. Innovatief, vernieuwend en goed passend in de omgeving. Dat kan groot en klein zijn, maar wel kwaliteit. De Staten gaan aan de slag om te kijken hoe wij dit met eenvoudige regels kunnen gaan waarborgen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.