17 november 2016

Werkbezoek CDA Overijssel in teken van techniek en innovatie

De Statenfractie van het CDA brengt op 17 november een werkbezoek aan het bedrijf Witte van Moort in Vriezenveen.  Het CDA kijkt uit naar een ontmoeting met dit innovatieve bedrijf, gespecialiseerd in het bewerken van groot plaatwerk. De fractie is benieuwd hoe een bedrijf als Witte van Moort, omgaat met de uitdagingen van deze tijd, zoals werkgelegenheid, innovatie en de plek van het bedrijf in de samenleving van de gemeente Twenterand,

Afstemming
Naast het bezoek aan Witte van Moort staat ook een ontmoeting met de CDA-fractie van Twenterand op de agenda. Veel beslissingen op provinciaal niveau zijn van invloed op gemeentelijke onderwerpen zoals de opwaardering van wegen, industrieterreinen, waterwegen, veiligheid, WMO en jeugdzorg en werkgelegenheid. “Tijdens het bezoek aan het CDA Twenterand bespreken we onder andere deze onderwerpen. Goede afstemming met onze gemeentelijke collega’s helpt ons, ons werk in de Staten beter te kunnen doen”.

Midden in de samenleving
Om het werk als volksvertegenwoordigers goed te kunnen doen, is het voor de CDA-fractie belangrijk om te weten wat er in Overijssel leeft en belangrijk wordt gevonden. Met de werkbezoeken, onder het motto “Samen Overijssel” wil de fractie zoveel mogelijk van de Overijsselse samenleving opsnuiven. De fractie is inmiddels al op bezoek geweest bij Yalp in Goor, het dorp Luttenberg, Het Röpcke Zweersziekenhuis in Hardenberg, ROC van Twente in Hengelo en Hanzestad Kampen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.