Deze gemeenteraad is inmiddels twee jaar onderweg. CDA Dinkelland heeft zich voor de leefbaarheid en saamhorigheid van de gemeente ingezet. ''Dat doen we op het gebied van betaalbaar wonen, stimuleren van inwonersinitiatieven, eenvoudiger organiseren van evenementen en een platteland mét boeren'', aldus CDA-fractievoorzitter Marc Smellink.


Belangrijke resultaten
CDA Dinkelland zet zich sinds de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 met zeven zetels in voor alle inwoners van de gemeente Dinkelland. Dit doen zij voor het eerst sinds jaren in de oppositie. ''Een nieuwe rol voor onze fractie'', merkt Smellink op. ''Toch weten we belangrijke resultaten te behalen, met name door onze inzet op de leefbaarheid van de stad, dorpen, buurtschappen en het buitengebied.'' Dit betekent concreet het aandringen op meer betaalbare woningen voor jong en oud, verhogen van het leefbaarheidsfonds om inwonersinitiatieven te stimuleren, realiseren van voldoende isolatiesubsidie, stimuleren van zonnepanelen op daken in plaats van op grond, minder regeldruk voor inwoners en evenementen, beter openbaar vervoer, goede en laagdremplige zorg en een perspectief voor het platteland, mét boeren.

Voor inwoners en ondernemers
''Alle fractieleden zetten zich keihard in voor de inwoners en ondernemers van de gemeente Dinkelland'', ervaart Smellink. Jeannette Paus zet zich in voor een gezonde boerenstand en bedrijvigheid in het buitengebied, Rick Bos voor eenvoudiger evenementenbeleid en Nick Nieuwe Weme voor beter openbaar vervoer. Erik Hemmer zet zich in voor meer betaalbare en passende woningen, Ben Blokhuis voor het ondersteunen van maatschappelijke initiatieven en Ellen Loohuis voor goede en laagdremplige zorg. Ook Guus Tijdhof zet zich in voor meer aandacht voor de belangen van jongeren en Edo van Bree voor bereikbare spoedzorg en degelijk financieel beleid. ''Daar ben ik zó ontzettend trots op'', vertelt Smellink enthousiast.

Toekomst
Hoe de toekomst eruit ziet? ''De fractie heeft veel energie om de komende twee jaar aan de slag te blijven'', laat Smellink weten. ''We zijn nog niet klaar en hebben genoeg ideeën.'' Mocht je interesse hebben om jouw steentje bij te dragen, neem contact met Marc Smellink op via [email protected] of app naar 06-38026855. ''Vaak bi'j te bang.''

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.