Er is bezorgdheid over het uitgaansleven in Ootmarsum. Een ingezonden brief maakte treffend de zorgen van met name jongeren in en rondom Ootmarsum duidelijk. ‘’Ootmarsum moet voor iedereen een levendige en leefbare binnenstad hebben, ook voor jongeren’’, vindt CDA-raadslid en Ootmarsummer Erik Hemmer.


Een ingezonden brief op In en Om Ootmarsum maakt duidelijk dat er bezorgdheid is. De aanleiding? Klachten over geluidsoverlast, dat leidt tot het eerder sluiten van terrassen of cafés. Met gevolgen voor inwoners, met name jongeren. ‘’Voorheen was Ootmarsum een plek waar jong en oud elkaar moeiteloos vonden in onze gezellige cafés. Natuurlijk, er was altijd wel eens discussie, maar het was nooit zo’n bron van conflict als nu’’, staat er in de brief te lezen. Voldoende reden voor CDA Dinkelland om vragen aan het college te stellen.

‘’De binnenstad van Ootmarsum moet ook voor jongeren levendig zijn en blijven’’, vindt Hemmer. ‘’Dat is één van de redenen waarom jongeren graag in Ootmarsum willen blijven wonen.’’ De regels van de gemeenteraad, de Algemene plaatselijke verordening (Apv), biedt ruimte voor cafés en andere openbare inrichtingen om maandag tot en met vrijdag tot 01:00 uur en zaterdag en zondag tot 02:00 uur open te zijn. Tegelijkertijd staat in de ingezonden brief dat horecaondernemers al maatregelen treffen om overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Hemmer: ‘’Wij willen van het college weten wat zij van deze discussie vinden en met name van de ervaren beperkingen op het uitgaansleven.’’

Ook vraagt de CDA-fractie welke stappen het college heeft gezet of nog gaat zetten om beperkingen op de levendigheid en leefbaarheid van de binnenstad te voorkomen. ‘’De gemeente moet zich samen met inwoners en ondernemers voor een levendige en leefbare binnenstad, in het bijzonder met én voor onze jongeren, inzetten’’, aldus Hemmer.

Het college heeft dertig dagen de tijd om de vragen te beantwoorden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.