De gemeente Dinkelland gaat na de zomer met horecaondernemers en inwoners in gesprek over voldoende uitgaansgelegenheid. Dit laat het college op vragen van CDA Dinkelland weten. ''Goed dat het college bekijkt of het beleid rondom de horeca moet worden aangepast'', laat CDA-raadslid Erik Hemmer weten.


De CDA-fractie stelde vragen aan de burgemeester na onrust in Ootmarsum over het uitgaansleven. Een ingezonden brief maakte treffend de zorgen duidelijk. Enerzijds klachten over geluidsoverlast, anderzijds het eerder sluiten van terrassen en cafés. ‘’Ootmarsum moet voor iedereen een levendige en leefbare binnenstad hebben, ook voor jongeren’’, vertelde Hemmer begin augustus. Voldoende reden om vragen te stellen, die het college nu heeft beantwoord.

Het college vindt ook dat de leefbaarheid voor alle inwoners zoveel mogelijk moet worden gestimuleerd. De regels zijn op dit moment dat er tot zes keer per jaar buiten livemuziek kan worden gespeeld, een verruiming ten opzichte van de situatie in het verleden. Een terras mag in het weekend tot 01:00 uur en een binnengelegenheid tot 02:00 uur geopend zijn. Muziek op het terras mag tot 23:00 uur, na een melding bij de gemeente (op zondag tot 21:00 uur).

Tenslotte riep CDA Dinkelland het college op om samen met (jonge) inwoners en ondernemers beperkingen op de levendigheid en leefbaarheid van de binnenstad te voorkomen. Als antwoord daarop gaf het college van burgemeester en wethouders aan een goede balans tussen voldoende uitgaansgelegenheid en beperken van overlast te willen. Daarom gaan ze samen met ondernemers en inwoners kijken of de gemeente het beleid moet aanpassen. Dit pakt het college na de zomer op. ''Wat ons betreft niet alleen in Ootmarsum, maar in elke kern van de gemeente'', aldus Hemmer. CDA Dinkelland houdt de vinger aan de pols en inwoners op de hoogte.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.