Je moet ergens zijn, maar de weg zit dicht. Niets gelezen of gehoord. Dat wekt onnodig ergernis op, vindt CDA Dinkelland. Op dit moment vooral in en rondom Denekamp.


Zij verbazen zich over de vele werkzaamheden in en rondom Denekamp en de minimale communicatie. ‘’Er is weinig bekend over deze werkzaamheden. Dit moeten we in het vervolg voorkomen’’, vindt CDA-raadslid Rick Bos. ‘”Het zal niemand zijn ontgaan dat er in en rondom Denekamp veel wordt gewerkt.'' De provinciale weg vanuit Oldenzaal is al lange tijd een 50-kilometer-zone. De weg richting Tilligte is deels gesloten en voorzien van een heus verkeerslicht. Ook is de Oldenzaalsestraat in Denekamp helemaal niet te begaan. ‘’Ongetwijfeld goede ontwikkelingen voor het dorp, maar er is weinig over deze werkzaamheden bekend’’, ervaart Bos. ‘’Vrijwel niemand weet wat er precies gebeurt, waarom het gebeurt en hoe lang de werkzaamheden gaan duren.’’

CDA Dinkelland vindt dat de gemeente over dit soort werkzaamheden beter moet communiceren. ‘’Om ergernissen te voorkomen’’, bepleit Bos. ‘’Daarom vragen we aan het college of de gemeente actief en vaker updates kan geven over wat, waarom en hoe lang werkzaamheden in en rondom Denekamp duren, maar ook in andere kernen. In het vervolg moet dit echt beter. Genoeg mogelijkheden om actief met inwoners te communiceren’’, aldus Bos.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.