06 maart 2017

Werkbezoek, Lonneker

Afgelopen vrijdag waren we op bezoek bij de dorpsraad van Lonneker. Een zeer goed gesprek tussen drie leden van de dorpsraad en vier leden van de fractie.

Koffie en koek waren goed voor elkaar, maar zeker de onderwerpen zijn de moeite waard. Natuurlijk is men doende om voor het dorpshuis, het hart van verenigingsleven, een toekomstbestendige financiering te vinden. Ze zijn daarover in gesprek met wethouder Hatenboer, maar wij volgen dit met veel belangstelling. De verkeerssituatie, voorzieningen, het vliegveld en de ouderenhuisvesting staan al lang op hun agenda en blijven aandacht vragen.

De dorpsraad Lonneker is niet van het conflictmodel, maar meer van het harmoniemodel, dus zij hechten  aan goede contacten en overleg. Dat wil niet zeggen dat ze alles pikken, of het allemaal wel goed vinden. In tegendeel, deze dorpsraad hoef je niet te leren hoe ze voor hun belangen op moeten komen. Duidelijke overeenkomst tussen hen en ons. We blijven goede contacten houden, want dat is belangrijk voor ons beider functioneren.

Wim Wijfjes, fractielid voor het CDA Enschede

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.