23 maart 2017

Uitstel, nogmaals, moeilijk en vervelend

Dat kon je duidelijk horen afgelopen maandag bij het onderwerp "onzelfstandige bewoning". Wethouder Hatenboer kwam met de toezegging dat hij met een verrassend voorstel zou komen de volgende keer.

De irritatie was wel duidelijk en men was teleurgesteld. Dit gevoelige onderwerp is dan ook al vijf keer besproken en we zijn nog niet aan besluitvorming toe. Een inspreker namens een straat en een namens een stadsdeel gaven nog eens duidelijk aan dat er iets verwacht wordt van het gemeentebestuur. Het is dan ook een regelrechte ramp als je je buurt hard achteruit ziet gaan door niet sociaal gedrag. Maar het kan zelfs ziekmakend zijn als je zware, steeds weerkerende overlast ervaart in je woning en straat. Mensen met een afwijkend dagritme en afwijkende normen en een mentaliteit die ervoor zorgt dat je geen rekening met je buren houdt kunnen heel erg zijn. Vaak is de binding met de maatschappij en de directe buurt helemaal niet aanwezig en daardoor de oorzaak van dit afwijkende gedrag.

Uit de discussies blijkt elke keer weer dat een sluitende regeling om dit tegen te gaan twijfelachtig is. Daarom pleit het CDA Enschede voor gesprek en waarschuwen, maar tevens sanctioneren van dit gedrag dat ook in de APV (algemene politie verordening) verboden is. Maar in ieder geval een actieve bestrijding van deze overlast. Het weg relativeren en voor het vervelende werk weglopen kan niet.

Overlast: aanpakken.

Wim Wijfjes, CDA Enschede

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.