23 maart 2017

Military Boekelo

Dinsdag 21 maart hadden we in stadsdeel commissie West het voorstel aan de orde: “Verhuizen hoofdterrein Military naar het Teesinkbos” en dus terug naar de locatie waar de Military ooit is begonnen. We zijn op de locatie wezen kijken en een mooiere plek kun je je niet voorstellen.

Over de verhuizing van het huidige hoofdterrein praat men al 20 jaar, omdat de N18 zou worden aangelegd. Nu eindelijk de schop in de grond is gegaan voor de aanleg van de N18, is verhuizing van het hoofdterrein noodzakelijk.

De military is een jaarlijks evenement in de gemeente Enschede dat zijn weerga niet kent. Jaarlijks komen er ongeveer 60.000 bezoekers. De military zal door de verhuizing fors moeten investeren. Er wordt aan de gemeente een garantstelling gevraagd van € 500.000 om dit mogelijk te maken.

We begrijpen als CDA uiteraard dat de military dit niet alleen kan. Wel hebben wij nog enkele vragen over de hoogte van het bedrag. Welke garantstelling heeft de military Boekelo nu echt nodig? In goed overleg met de diverse partijen tot aan de raadsvergadering verwacht het CDA dat wij hier zeker wel uit zullen komen.

Eric van der Aa, woordvoerder stadsdeel West 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.