29 maart 2017

Zwembad dicht? Pas als er een goed alternatief is!

Afgelopen tijd kwam het weer regelmatig in het nieuws: de sluiting van het zwembad De Brug in Glanerbrug. Ergens begrijp ik de angst van de inwoners van Glanerbrug wel. Wéér een faciliteit die eventueel vertrekt uit het dorp Glanerbrug. Daar moeten wij ons wel bewust van zijn. Maar het CDA gaat geen loze (proef)ballonnetjes opblazen.

Dat gevoel krijg ik wel bij een aantal andere partijen. Loze proefballonnen als het bouwen van een mogelijk nieuw zwembad in Glanerbrug of met een groot geldbedrag het zwembad maar open houden. Dat zijn op de langere termijn geen (financieel) duurzame oplossingen. Het CDA wil een goede en reële oplossing en mogelijke alternatieven goed bekijken. De noodremprocedure kunnen wij altijd nog inzetten.

Dat laatste vind ik ontzettend belangrijk. De gebruikers van het zwembad De Brug moeten een goed alternatief hebben. Uiteindelijk moet er voldoende zwemwater zijn, zoals wij dat hebben afgesproken met de verenigingen en de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Daarnaast niet het oog verliezen voor andere dorpen zoals bijvoorbeeld Boekelo en Usselo; deze bewoners moeten ook een stuk fietsen om in Enschede te kunnen zwemmen. In de zomerdagen is het prima vertoeven in het Rutbeek, maar daar behaal je geen zwemdiploma’s.

Kortom, het CDA is en blijft kritisch in dit proces. We willen goed kijken naar mogelijke alternatieven en welke financiële consequenties deze hebben.

Mart van Lagen, Raadslid CDA Enschede

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.