16 september 2024

Aanvullende actualiteitsvragen over aanhoudende overlast aan de Drienerweg

Op 11 maart van dit jaar heeft het CDA, gesteund door de VVD, SP, BBE en EA, actualiteitsvragen gesteld over de overlast aan de Drienerweg. Helaas ontvangen wij als CDA-fractie nog steeds meldingen van bezorgde en gefrustreerde omwonenden over onveilige en overlastgevende situaties. De verloedering van deze straat verdient serieuze aandacht van het college. Daarom zien wij ons genoodzaakt opnieuw vragen te stellen.

De omwonenden zijn de aanhoudende overlast meer dan zat en vragen zich terecht af wat er nog moet gebeuren voordat de gemeente definitief ingrijpt. Voor dit college zou veiligheid een absolute topprioriteit moeten zijn, vooral in een buurt waar veel (jonge) gezinnen en ouderen wonen.

De aan- en inloop naar het beruchte pand lijkt niet minder te worden en daarnaast vragen de omwonenden zich af of het pand in deze staat nog wel bewoonbaar wordt geacht en of het pand zich aan de brandweervoorschriften voldoet.
Wij willen daarom niet alleen weten of het college de voortdurende problemen aan de Drienerweg erkent, maar ook welke stappen het bereid is te nemen om de situatie daadwerkelijk structureel te verbeteren. Naast deze algemene vragen hebben wij de volgende concrete vragen:

  1. Wat is volgens het college de voortgang van de eerder toegezegde maatregelen?
  2. Welke aanvullende maatregelen is het college op zeer korte termijn bereid te nemen om de overlast structureel tot een minimum te beperken en verdere verloedering van de straat te voorkomen?
  3. Is het college bereid (te onderzoeken om) het betreffende pand voor bepaalde of onbepaalde tijd te sluiten om de rust in de buurt te herstellen?

Mart van Lagen
Woordvoerder Veiligheid

Ton ten Vergert
Woordvoerder Stadsdeel Noord

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.