26 juni 2024

CDA ongeduldig om uitblijven maatschappelijk initiatievenfonds

Het CDA wil snel doorpakken met het maatschappelijk initiatievenfonds voor het gebied langs het kanaal Almelo-De Haandrik. Op initiatief van het CDA-Statenlid Laura Mak werd afgelopen december met algemene stemmen een motie aangenomen waarin Gedeputeerde Staten werd gevraagd dit fonds zo snel mogelijk op te zetten.

De ‘noaberschap’ langs het kanaal staat onder druk, terwijl bewoners en ondernemers elkaar juist nu zo hard nodig hebben. Buurtactiviteiten kunnen helpen om het tij te keren. Haast is daarom geboden, terwijl inmiddels een half jaar verstreken is.

Aanleiding voor Mak om te vragen wanneer het maatschappelijk initiatievenfonds eindelijk van de grond komt. Gedeputeerde Martijn Dadema kondigde aan dat hij eind dit jaar met een voorstel komt, omdat hij nog in gesprek is met de betrokken gemeenten over een gebiedsvisie waar hij het maatschappelijk initiatievenfonds aan wil koppelen. Volgens Mak is die koppeling niet nodig en moet het fonds zo snel mogelijk worden opgezet om bewoners en ondernemers langs het kanaal tegemoet te komen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.