22 juni 2024

CDA Overijssel geniet van Dag met Bontenbal

CDA-partijleider Henri Bontenbal deed een dagje Overijssel. Of zeg maar gerust: een dag, en zelfs een lange dag die begon met een bezoek aan oud-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik en haar man Jan thuis op de boerderij en eindigde met samen kijken naar het Nederlands elftal.

Bontenbal was in de middag aanwezig bij de start van de Club van 30-Twente, een initiatief van het kersverse DB-lid Frans Schuitemaker om meerjarig dertig sponsors werven. Landelijk is er al de Club van 100. De Club van 30-Twente is een pilot project, De bedoeling is dat er meer regionale Club van 30 opgestart gaan worden. Daarna was er een bezoek aan het Almelose hightechbedrijf Benchmark.

In het restaurant Kleurrijk in Nijverdal was het bestuurdersdiner. Met meer dan 70 burgemeesters, wethouders, raadsleden, bestuurders van waterschappen en statenleden van het CDA, maar uiteraard Henri Bontenbal als eregast. Er werd niet alleen gegeten, maar ook kwamen serieuze onderwerpen aan bod als de opvang van vluchtelingen, het woningentekort en de interactie tussen enerzijds de waterschappen en anderzijds gemeenteraden en het provinciaal bestuur.

De thema’s werden ingeleid door Judith Compagner (wethouder Olst-Wijhe), Laura Mak (fractievoorzitter Provinciale Staten) en Miranda Wesselink (dagelijks bestuurder waterschap Drents Overijsselse Delta). ‘Ja, we moeten weer grip krijgen op migratie, maar de opvang moet humaner en kwalitatief goed zijn. We moeten stoppen met het huidige zigzagbeleid’, reageerde Bontenbal.

Daarna door naar het Ontmoetingscentrum in Wierden voor de algemene ledenvergadering van CDA Overijssel, waarbij naast bijna 200 bezoekers ook landelijk partijvoorzitter Jean Wiertz aanwezig was. Voorzitter Maarten Werksma van CDA Overijssel sprak een in memoriam uit voor de vorige maand overleden Rick Brink die in korte tijd grote indruk maakte als fractievoorzitter in Provinciale Staten. ‘Onze kleine grote man is niet meer, maar we zullen hem niet vergeten.’ Vervolgens werd een minuut stilte in acht genomen.

Bij het Ontmoetingscentrum had Annie Schreijer al een warm welkom gekregen. ‘Annie, namens de Wierdense boeren ontzettend bedankt voor je tomeloze inzet’, viel te lezen op een enorm spandoek dat was opgehangen tussen twee tractoren. Binnen kreeg ze ook nog de nodige lof toegezwaaid.

Dat gold ook voor oud-Tweede Kamerlid Hilde Mulder en afzwaaiende afdelingsvoorzitters Dick Visserman (Zwartewaterland), Jan Hekman (Ommen), Alfred Jansen (Olst-Wijhe), Bert Linde (Hardenberg) en Erin Ilgün (Enschede). Ook werd afscheid genomen van Ilse Duursma en Jan Nabers als leden van het dagelijks bestuur van CDA Overijssel.

Na de geslaagde avond met Tweede Kamerlid Derk Boswijk en generaal buiten dienst Mart de Kruif over geopolitieke onderwerpen was ook deze Dag met Bontenbal een groot succes. Even leek het zelfs dat vanwege ruimtegebrek uitgeweken moest worden naar de grotere kerkzaal van het Ontmoetingscentrum. Alom tevreden gezichten. Dat was ook voor een belangrijk deel te danken aan Henri Bontenbal die als partijleider uiterst toegankelijk bleek voor iedereen en door alle gesprekken waarschijnlijk weinig meekreeg van de voetbalwedstrijd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.