06 juni 2024

Im Memoriam Rick Brink

Rick Brink, Fractievoorzitter CDA Overijssel, 38 jaar
 

‘Het is belangrijk om te doen wat je kan. Niet wegkijken, maar verantwoordelijkheid nemen, te verbinden en dichtbij mensen te zijn. Ieder mens kan op zijn eigen plek van onschatbare waarde zijn.’

Met deze overtuiging stond Rick Brink in het leven. Behulpzaam en ondersteunend. Een man met humor met plezier in wat hij deed. Hij dacht in kansen en kwam actief met ideeën. Christendemocraat in hart en nieren.

Rick Brink was bestuurslid, gemeenteraadslid en fractievoorzitter in Hardenberg, en fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Overijssel. Daarnaast was hij oud-minister van Gehandicaptenzaken(2019-2020). In die functie heeft hij veel baanbrekend werk gedaan voor mensen met een beperking.

Bij de Provinciale Statenverkiezingen werd Rick lijsttrekker en vervolgens fractievoorzitter van de provinciale CDA fractie. Als CDA Olst-Wijhe blijven wij hem herinneren zoals hierboven beschreven en uit de persoonlijke en warme contacten die wij met hem mochten hebben. Een voorbeeld voor velen, enthousiast, optimistisch en daadkrachtig en een echte volksvertegen-woordiger. Namens het CDA Olst-Wijhe hebben Jolande Olthof en Judith Compagner de condoleanceplechtigheid bijgewoond.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.