25 maart 2008

Gezinscoach

Het CDA heeft ingestemd met de uitvoering van gezinscoaching. Wel hebben we gewaarschuwd niet voor ieder probleem een loket of coach te willen. Het moet bijdragen aan een betere zorg en efficiëntie. Gezinscoaching kan daaraan bijdragen.

Wat hebben wij erover gezegd:

Net als bij de invoering van VIS2 zijn we ook bij dit onderwerp een beetje gereserveerd. Wij hebben het gevoel dat we wat hard van stapel lopen. We moeten niet voor ieder probleem een loket of coördinator creëren. Voor je het weet krijgen we straks ook nog een ouderen coördinator, een alleenstaanden coördinator of wat dies meer zij. Wat het CDA betreft moeten we die kant niet op, tenzij het door een betere coördinatie en efficiëntie andere afdelingen worden ontlast en betere zorg wordt gewaarborgd.

We stellen in dit geval een krediet beschikbaar voor een periode van 1 jaar en daarvoor kan één gezin geholpen worden. Wat ons betreft moeten we dit als proef inzetten en ook als zodanig communiceren. Bij meerdere aanvragen geen extra krediet beschikbaar stellen. Na een evaluatie kunnen we beslissen of we hier al dan niet mee door te gaan of evenueel uit moeten breiden

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.