11 mei 2011

SC Rouveen (vervolg)

De CDA fractie is content met het voorstel om noodzakelijk onderhoud te plegen aan de accomodatie van SC Rouveen. Dit is exact wat we twee weken geleden bedoelden: nu het strikt noodzakelijke onderhoud uitvoeren en toewerken naar nieuwbouw over een paar jaar. In de specificatie wordt rekening gehouden met aanpassingen om door te kunnen tot 2014. Dat is ook onze insteek, met de kadernota moeten we zorgen dat voor dat jaar een bedrag beschikbaar komt voor nieuwbouw.

Dan kunnen we nog twisten over het benodigde bedrag (ca 70 duizend euro) voor dit minimale onderhoud. Maar wat ons betreft nu doen wat echt nodig is, als daarvoor dit bedrag nodig is, prima. Blijft er nog wat over, dan reserveren voor nieuwbouw of als er in de tussenliggende periode nog wat moet gebeuren. Het ruimtegebrek wordt tijdelijk opgelost met units, vinden we ook prima. Wel een opmerking over de financiering: in het voorstel staat ruim 4,5 duizend structureel, wat ons betreft is dat voor 3 à 4 jaar.

Dit voorstel is in de raad van dinsdag 10 mei aangenomen. Al met al een goed vervolg op de discussie over wel of geen nieuwbouw. Door nu even het strikt noodzakelijke te doen is per saldo veel goedkoper dan eerst voor 10 jaar te renoveren en dan nieuw te bouwen zoals eerder werd voorgesteld. Een oplossing die voor Rouveen niet goed en ook niet fair zou zijn omdat dit onderwerp al jaren is uitgesteld. Eerst omdat samen met de school bouwen geen haalbare kaart bleek en later is gezegd dat eerst de combischool gebouwd moest worden en dan zou de SC Rouveen aan de beurt zijn.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.