03 september 2012

Verkiezingsdebat CDA - VVD

Op dinsdag 4 september zal er in het kader van de komende Kamerverkiezingen een openbare verkiezingsmanifestatie worden georganiseerd in de restaurant de Beulacke, Veneweg 294  in Wanneperveen. Aanvang 20 00 uur; zaal open vanaf 19 30 uur.

Deze debatavond wordt georganiseerd door een aantal afdelingen van het CDA en de VVD in de kop van Overijssel.

Deelnemers aan het debat zijn landelijke prominenten van de beide partijen die kandidaat zijn voor de Tweede Kamer. Voor de VVD treedt Malik Azmani in het strijdperk en Pieter Omtzigt zal als kandidaat uit Overijssel het CDA vertegenwoordigen.

De avond staat onder leiding van Paul ter Wal, moderator.

Behalve over de landelijke thema’s zoals de zorg, de bezuinigingen, de woningmarkt en pensioenen zal ook worden gesproken over de visie m.b.t. de ontwikkelingen in de regio Overijssel en Drenthe.

Bij het thema zorg wordt komt o.a. de vraag aan de orde op welke wijze omgegaan zal moeten worden met de sterk stijgende kosten. Moet deze stijging worden tegengegaan door de kosten te beperken of moet er ook meer door de gebruikers van de zorg worden betaald?.

Bij de bezuinigingen ligt de vraag of tafel of nu al per definitie strikt de hand moet worden gehouden aan de europesche norm van 3 % of dat de deze norm pas over enige jaren behoeft te worden bereikt. In dat verband moet ook worden gekeken naar de wens of noodzaak om de b.v.. de werkgelegenheid in Overijssel en Drenthe te bevorderen door b.v. extra investeringen.

Bij de discussie rondom de vraag op welke wijze de woningmarkt uit het slop moet worden getrokken te trekken zijn vooral de volgende vragen aan de orde: De positie van de startende huizenbezitters en in welke mate zal de hypotheekrente al dan niet aftrekbaar zal moeten blijven..

Eén van de vragen die bij het thema pensioenen aan de orde komt is : moet “Brussel” zich bemoeien met het Nederlandse pensioenstelsel of is dat een zaak die elk land zelf moet organiseren?.

Kortom het geheel belooft een interessante bijeenkomst te worden. Uiteraard is het de bedoeling dat “de zaal” volop mee kan doen aan de discussie.

Voor nadere informatie:

Herman Brouwer 0561-851785 (CDA)

John Smits 06-53913224 (VVD

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.