19 februari 2011

Wijkavond Rouveen over jeugdzorg

Maandagavond 28 februari organiseert het CDA om 20.00 uur een wijkavond in d’Olde Skoele in Rouveen. Deze avond zullen er twee onderwerpen centraal staan. Yvonne Nijhof – tweede op de CDA-kandidatenlijst voor de komende provinciale verkiezingen – zal het onderwerp jeugdzorg inleiden en Marco van der Vegte – melkveehouder in Mastenbroek en in top 10 van kandidatenlijst – zal zijn speerpunten en waar het CDA voor staat in Overijssel toelichten. Na de inleiding per onderwerp zal er gelegenheid tot discussie en het stellen van vragen zijn.

In het landelijke regeerakkoord wordt gesproken over het overhevelen van jeugdzorg van de provincie naar de gemeente. Yvonne Nijhof zal de komende periode nauwlettend in de gaten houden dat de overgang naar de gemeente goed verloopt. Onderwerpen waar zij momenteel mee bezig is zijn het voorkomen van een eventuele sluiten van kraamafdelingen in Almelo en Meppel en het kunnen aanbieden van pleegzorg in plaats van opname bij uithuisplaatsing. Marco van der Vegte wil zich de komende vier jaar inzetten voor stimulering van nieuwe vormen van energieproductie als biomassa, maar ook voor de leefbaarheid van het platteland met zijn dorpen en kernen.

De CDA fractie Staphorst nodigt u graag uit voor het bijwonen van deze wijkavond en mee te discussiëren over o.a. de jeugdzorg, leefbaarheid kleine kernen en landbouw.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.