17 juli 2024

Kadernota 2025

Gisterenavond hebben we als Gemeenteraad de kadernota 2025 besproken. Kortom; Wat gaan we volgend jaar doen en wat gaat alles kosten? Het CDA en de overige Gemeenteraadsleden hebben hierover uitvoerig vragen gesteld en ook beantwoord en gezamenlijk besloten middels één amendement en vele moties. Wij als CDA hebben middels een gezamenlijke motie 42 met de VVD gepleit voor een Verkeersveilig Sportpark Het Midden met voldoende parkeerplaatsen en veilige fiets-en voetgangers paden. Deze motie is met meerderheid van stemmen aangenomen door de Gemeenteraad. En daar zijn wij en de verenigingen natuurlijk heel blij mee. De huidige en toenemende verkeersdrukte zorgt voor onveilige situaties onder andere voor fietsende sporters en supporters.

Middels deze motie en vanwege bovenstaande situatie gaat wethouder Hof een verkeers- en parkeerplan maken om uit te voeren. Als CDA zijn wij voor veilige accommodaties en staan we voor vele vormen van bewegen of sporten voor de gezondheid van jong en oud!

Daarom onthouden Twenterand dan ook niet een pumptrackbaan voor de individuele sporters. Wel jammer dat de GBT als indiener van de motie de skatebaan in Den Ham laat verdwijnen. Regelmatig wordt hier gebruik gemaakt van de jeugd, ook als speelplek en gezellige ontmoetingsplaats.

De marathonzitting van de Gemeenteraad eindigde middernacht met nogal wat kritiek van andere partijen op de interne organisatie en transitie. De burgemeester neemt de vragen en kritische geluiden mee tot na het zomerreces.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.