27 juni 2024

Bericht uit Brussel

Nu de groene sjaals weer opgeborgen zijn en de posters en spandoeken zijn verwijderd,  is het tijd om voorzichtig terug te blikken op de afgelopen campagneperiode. Wat een fantastisch resultaat hebben wij als CDA neergezet. Met drie zetels gaan Ingeborg, Jeroen en ik komende jaren aan de slag voor een fatsoenlijk Europa. Dat is meer dan wij een half jaar geleden hadden kunnen hopen.

Tijdens de campagne heb ik vanuit heel Nederland steun ontvangen. Vele CDA’ers voelen dat er een nieuwe wind waait in onze partij, met Henri als aanvoerder. Met veel enthousiasme is er campagne gevoerd, zijn er flyers uitgedeeld en posters opgehangen. Ik ben er trots op, dat zoveel mensen zich hebben ingezet voor deze Europese campagne. Ook in Utrecht. Dat is een bijzonder gevoel, dat zoveel mensen zich willen inzetten voor onze partij. Ik wil iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze campagne enorm bedanken. Met Gerben, Suzanna en Rody stond er in Utrecht een heel goed team, die vele stemmen hebben binnengehaald. Mijn dank aan hen, hun teams en de afdelingen is groot!

Laten we dit positieve gevoel vasthouden en laten we samen blijven werken aan een fatsoenlijk Nederland én Europa. De komende jaren zal ik mij daar in ieder geval hard voor maken, vanuit Brussel en voor Utrecht en Nederland.

Tom Berendsen

(foto v.l.n.r.: Suzanna Broekhuizen, Gerben Horst, Tom Berendsen en Rody van der Pouw-Kraan)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.